تربیت فرزند با هوش آروزی هر خانواده است. زمانیکه انشتین طفل بود و اولین مجموعه کلماتش را به زبان می آورد، خوشی مادرش هیچحد و مرزی نداشت. باید آماده سازی را آغاز کنید تا مطمین شوید که به هر عمل کنجکاو کودک خویش پاسخگو بوده اید.
غذا ها را بر اساس تقویت نوانایی ذهنی انتخاب کرده اید؟ اسباب بازی طفل شما به اساس میکانیزم تقویت کننده ذهن انتخاب شدهاست؟ ورزش، صلاحیت انتخاب ها و یا هر عمل که انجام می دهید باید به مقصد داشتن یک طفل با هوش باشد. راه هایی وجود دارد کهمی توانید مطمین شوید که فرشته کوچک شما نابغه است.
1– خواب کودک را قطع نکنید:
یک مطالعه نشان می دهد که یک ساعت خواب کمتر در هر شب می تواند دو سال مهارت شناختی کودک را کاهش دهد. مغز کودک درمرحله خواب فعال به سرعت رشد می کند، چون اتصالات عصبی کلیدی ایجاد شده و پیوندهای بین نیمکره چپ و راست مغز تقویت میشود. کودکانی که به میزان لازم می خوابند صحبت کردن، شنیدن و کنترول نبض در انها بهتر است.
2– مطمین شوید که سطح فعالیت آنها بالا است:
تحقیقات نشان می دهد که ارتباط قوی بین رشد مغز و فعالیت های بدنی در اطفال وجود دارد. والدین باید مطمین شوند که نوزادشان حداقل یک ساعت فعالیت بدنی بدون ساختار و پلان شده داشته باشند. سطوح بالای فعالیت باعث افزایش جریان خون به مغز و سایرقسمت های بدن می شود و در نتیجه حافظه و استعداد یادگیری بهتری را درپی دارد. زمانی را به بازی با کودک خود اختصاص دهید ومطمین شوید که نقش خود را به خوبی ایفا می کنید.
3– با کودک خود صحبت کنید:
نظر سنجی ها نشان داده اند که صحبت کردن با کودک مهارت های یادگیری زبان و مراحل پروسیس او را از ۱۸ ماهگی افزایش میدهد. گپ زدن با نوزادان به آنها کمک می کند تا حرکات لب، صدا و تلفظ یک زبان را درک کنند. تکرار کلمات حافظه آنها را تقویت میکند و باعث می شود آشیا را با کلمات مرتبط کنند. بنابراین، بخاطری اینکه منطقی به نظر نمی رسد، از حرف زدن با طفل دست نکشید.
4– عادات غذایی سالم:
اضافه کردن غذاهای تقویت مغزی به رژیم غذایی کودک گام مهمی برای تقویت قدرت مغز او می باشد. میوه ها، سبزیجات، محصولاتلبنی، میوه های خشک، تخم مرغ، آجیل، و مواد دانه دار چند مورد مهم هستند. غذاهای مغذی در ترکیبات جالب باعث می شود حجراتمغز و حجرات چشم تازه و قوی باشند.
5– اجتماعی سازی آنها:
اجازه دادن به نوزاد برای گذراندن وقت با دوستان و خانواده آنها را در معرض قرار گرفتن چلینج های انسانی قرار می دهند. آنها دایمادر حال یادگیری چیزهای جدید از اطراف خود هستند بنا هر چه بیشتر با مردم در ارتباط باشند بیشتر یاد می گیرند.
6– خواندن داستان در زمان خواب
خواندن داستان های قبل از خواب و لالای خواندن برای نوزاد سابقه بسیار خوبی از قدیم الایم دارد. این نه تنها پیوند بین والدین و نوزادرا تقویت می کند، بلکه مغز کودک را برای افزایش توانایی آنها در درک چیزهای جدید تقویت می کند. مطالعات نشان می دهد که تفاوتهای عصبی بین کودکانی که برایشان کیسه قبل از خواب خوانده می شود و کودکانی که برایشان خوانده نشده آشکار است.
7– قرار دادن آنها در معرض طبعیت
تحقیقات در آسپانیا نشان می دهد که زمان با کیفیتی که در میان طبعیت سپری می شود، جایی که بچه ها در معرض درختان قرار میگیرند و اجازه داده می شوند روی چمن سبز بازی کنند، به شگوفایی توانایی های ذهنی کمک می کند. جای تعجب نیست که وقتینوزادان را برای قدم زدن در پارک می برید همیشه خوشحال می شوند. محیط سبز باعث آرامش نوزاد و افزایش عملکرد مغز می شود.
8– اجازه انتخاب:
اگر چه ما دایما سعی می کنیم بهترین گزینه را برای کودک خود انتخاب کنیم، اما دادن انتخاب به او در سنین پایین می تواند به رشدمهارت های شناختی آنها کمک کند. انتخاب بین رنگ ها، سلیقه ها، افراد و شکل ها قدرت تصمیم گیری آنها را در سنین پایین افزایشمی دهد.